Image Alt

Bestelinformatie

Bestel

informatie

Themataarten zijn te bestellen vanaf 18 personen. Een stapeltaart is mogelijk vanaf 20 personen.

Alle taarten worden op bestelling vers bereid. TortAventura maakt hiervoor uitsluitend gebruik van de beste ingrediënten. Met veel aandacht en zorg wordt alles volledig handgemaakt.

Themataarten worden gebakken op basis van een luchtig biscuit. De taarten worden drie keer gevuld, gemaskeerd met witte chocolade ganache en bekleed met een topkwaliteit rolfondant. Je mag een keuze maken uit heerlijke, luxe vullingen. TortAventura gebruikt als basis een luchtige meringue botercrème, waardoor de taart langere tijd buiten de koeling kan staan.

De taart wordt geplaatst op een cake drum. Deze wordt standaard meebekleed en afgewerkt met een lint.

Porties en maten

Enkele taart

18 personen Ø22,5 cm

stapeltaarten

20 personen Ø20 + Ø12,5 cm

23 personen Ø20 + Ø15 cm

27 personen Ø22,5 + Ø 15 cm

27 personen Ø20, Ø15 + Ø10 cm

36 personen Ø22,5, Ø17,5 + Ø12,5 cm

47 personen Ø25, Ø20 + Ø15 cm

48 personen Ø27,5, Ø20 + Ø12,5 cm

59 personen Ø30, Ø22,5 + Ø15 cm

51 personen Ø25, Ø20, Ø15 + Ø10 cm

64 personen Ø27,5, Ø22,5, Ø17,5 + Ø12,5 cm

79 personen Ø30, Ø25, Ø20 + Ø15 cm

83 personen Ø30, Ø25, Ø20, Ø15 + Ø10 cm

Taartlagen zijn standaard 12-14 cm hoog. Het aantal personen is een richtlijn: je kunt ook grotere of kleinere porties snijden. Een vierkante of bloemvormige taart is ook mogelijk.

Ontwerp

TortAventura maakt graag eigen ontwerpen en kopieert dan ook geen taarten van andere taartdecorateurs. Ook wordt nooit tweemaal precies hetzelfde ontwerp gemaakt. We kunnen uiteraard wel ter inspiratie voorbeeldfoto’s bekijken, zodat ik de stijl kan benaderen die je graag wenst. Ik maak geen crèmetaarten of naked cakes.

3D-taarten

Over het algemeen worden 3D-taarten gemaakt van (roomboter)cake i.p.v. biscuit. Cake is steviger en er zijn beter vormen van te snijden. Door de vorm is het aantal personen bij 3D-taarten anders. Ook zijn niet alle vullingen mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Prijzen van 3D-taarten zijn op aanvraag. De prijs van 3D-taarten is over het algemeen wat hoger dan bij gewone themataarten. Dit komt omdat er vaak veel snijafval is en er meer (dure) materialen nodig zijn. Ook hebben zij vaak een inwendige structuur/constructie en een onderplaat van MDF.

Bestellen

Het maken van een taart op maat neemt veel tijd in beslag. Daarom graag zo ver mogelijk, maar minimaal 3 weken van tevoren een taartbestelling plaatsen. Ik kan maar een beperkt aantal opdrachten aannemen en omdat verjaardagen en feesten meestal in het weekend gevierd worden, loopt de agenda snel vol. Bovendien heb ik geen bedrijf en ik maak dus ook niet ieder weekend taarten. Ook tijdens de schoolvakanties maak ik over het algemeen geen taarten, maar informeren mag natuurlijk altijd.

Een hoge taart snijden

Haal bij een stapeltaart de lagen van elkaar. Verwijder decoraties en dowels.

  1. Gebruik een groot mes en markeer lijnen aan de bovenkant van de taart, zodat je weet waar je moet snijden.
  2. Leg een snijplank direct naast de taart. Snijd naar beneden over de lengte van de taart en duw het stuk taart tegen de snijplank.
  3. Snijd het stuk in lange smalle repen en plaats op bordjes. Snijd de volgende stukken op dezelfde manier.

Allergieën

Je dient zelf rekening te houden met eventuele allergieën. TortAventura kan niet aansprakelijk worden gehouden voor gevolgen veroorzaakt door allergische reacties. Omdat TortAventura niet kan garanderen dat alles 100% allergeenvrij is, is het op dit moment helaas niet mogelijk om speciale allergeenvrije taarten te bestellen.

Geboetseerde figuren

Alle 3D-figuren en bloemen worden handgemaakt met speciale suikerpasta. In theorie kunnen ze gegeten worden, echter bevatten ze ter versteviging vaak zaken als: satéprikkers, ijzerdraad of piepschuim en worden ze meestal bewaard als souvenir.

Heb je een wens of idee? Neem gerust contact op! Alle ideeën zijn bespreekbaar en veel daarvan zijn uit te voeren.